img

img

Thursday, March 19, 2015

Сенатор САД: Где Америка згази, ту хришћани „не расту“

Сенатор САД: Где Америка згази, ту хришћани „не расту“

Други пишу | | mart 19, 2015 19:00
Уколико падне Сирија следи „врло брзо напредовање Ислама на Европу“, изјавио је амерички сенатор из Вирџиније Ричард Блек, додајући да су године интервенција САД на Блиском истоку и другде резултирале огромним бројем расељених хришћана у Сирији, Ираку и на Балкану.
- Ако погледамо историју америчког мешања од првог рата у Ираку, централно је да су у сваком од случајева различите земље „очисћене од хришћана“ – рекао је он за „Раша тудеј“ (РТ), наводећи да су хришћани који су живели на Косову преко хиљаду година „нестали, потпуно уништени“.
Руска сателитска ТВ на енглеском језику подсетила је да је пре 11 година током четвородневног погрома на Косову и Метохији више од 4.000 хришћанских Срба протерано из шест градова и девет села, а да су етнички Албанци у нередима уништили висе од 900 кућа и 39 цркава.
Блек је интервјуу за РТ рекао да већина Американаца није свесна да су почеци хришћанства везани за простор данашње Сирије.

Ако падне Сирија, оде Европа

Амерички сенатор, који је прошле године захвалио сиријској влади Башара ел Асада на заштити преосталих хришћана у тој земљи, изразио је забринутост због судбине Дамаска, Блиског истока и Европе.
- Ако падне Дамаск, застрашујуће црно-беле заставе Исламске државе вијориће се над Сиријом – рекао је Блек, додајући да би после неколико месеци „пали Јордан и Либан“, а да би следећи циљ самопроглашене Исламске државе била Европа.
- Сирију посматрам као центар гравитације (…) западне цивилизације. Уколико она падне, видећемо врло брзо напредовање Ислама на Европу – рекао је Блек, који је служио у америчкој морнарици и био војни тужилац до избора у Сенат.
РТ преноси податке „Сиријског центра за политичка истраживања“, по којима је шест одсто становништва Сирије погинуло или је рањено у сукобима, више од пет милиона је избегло, а унутрашње расељених је 40 одсто од преосталог броја становника од 17,65 милиона.
http://www.vesti-online.com/
http://www.pecat.co.rs/2015/03/senator-sad-gde-amerika-zgazi-tu-hriscani-ne-rastu/ 

No comments:

Post a Comment