img

img

Monday, December 23, 2013

DOKAZ Ljubicinog vidjenja !
31.08 2009-BorisTadić-President of Serbia: EU accession our main goal
31. August 2009. | 10:04 | Source: Beta
Test version. In cooperation and firm FTN AlfaNum.
Vidjenje Ljubice-Prediction Ljubica
-Srbija ce postati clanica Evropske Unije!

Proof-Evidence Ljubica Zec, prophecy, vision, trans
- Serbia will be in the Europen Union! 

http://www.horoscope-kamenjeljubica.com/e107/e107_admin/cpage.php?create.edit.496

 

 

Srbija i Evropska unija

Srbija i Evropska unija
Status kandidata
Srbija je je – uz Bivšu Jugoslovensku Republiku Makedoniju, Crnu Goru i Tursku -  jedna od četiri zemlje kandidata za članstvo u Evropskoj uniji. Srbija je status kandidata stekla  odlukom Evropskog saveta1. marta 2012. godine, Srbija trenutno očekuje novo pozitivno mišljenje Evropskog saveta o datumu početka pregovora o punopravnom članstvu u Uniji. Prema poslednjem zaključku Evropskog saveta, takva odluka će uslediti kada Srbija, pored uslova koji su imali i drugi kandidati, ostvari napredak u normalizaciji odnosa sa Prištinom, odnosno ispuni kriterijume koje je definisala Evropska komisija.
Nakon sticanja statusa kandidata za članstvo u EU, počinje da se priprema za naredni korak u procesu evrointegracija – dobijanje datuma početka pregovora o članstvu.
Samoj odluci davanju statusa kandidata, prethodilo je nekoliko pozitivnih mišljenja o spremnosti Srbije da dobije taj status.  Evropska komisija je 12. oktobra 2011. godine u  svom mišljenju o kandidaturi Srbije, preporučila da se “Srbiji dodeli status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, kao i da se pregovori o članstvu otvore čim Beograd ostvari napredak u pregovorima sa Prištinom”. Preporuka Evropske komisije usledila je tri meseca nakon što je Srbija uhapsila poslednjeg preostalog haškog begunca, ratnog lidera Srba u Hrvatskoj Gorana Hadžića. Iste godine, 26. maja uhapšen je, najtreženiji od svih haških begunaca, bivši komandant Vojske Republike Srpske, general Ratko Mladić. Time je, prema oceni Evropskog saveta na samitu održanom 9. decembra 2011. godine, Srbija ostvarila značajan napredak u ispunjenju političkih kriterijuma koje je definisao Evropski savet u Kopenhagenu) i uslova procesa stabilizacije i pridruživanja, kao i da je postigla zadovoljavajući nivo saradnje sa Međunarodnim krivičnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju u Hagu. Ipak uza sve pohvale, Evropski savet je tom prilikom odložio odluku o davanju statusa kandidata za EU za mart 2012. godine kada je i dobijen.

Upitnik  i pozitivno mišljenje
Vlada Srbije je 22.aprila 2011. godine poslala Evropskoj komisiji poslednji paket pod nazivom  Odgovori na dodatna pitanja ( 1.). Time  je okončan proces koji je otpočeo tri meseca ranije  kada je tadašnji predsednik Vlade Srbije, Mirko Cvetković evropskom komesaru za proširenje Štefanu Fileu, predao odgovore na Upitnik Evropske unije. Procenjeno je da je Vlada Srbije uspešno uradila svoj zadatak i u roku od dva meseca uspela da odgovori na oko2.500 pitanja, što je svedočilo o posvećenosti i profesionalizmu državne administracije Srbije. Tako je i simbolično zaključena etapa koja je započela 24. novembra 2010. godine kada Evropski komesar za proširenje Štefan File uručio Upitnik Evropske komisije upućen Vladi Republike Srbije radi pripreme mišljenja o zahtevu Srbije za članstvo u EU, čije je popunjavanje bio jedan od uslova za sticanje statusa kandidata.

No comments:

Post a Comment