img

img

Monday, November 25, 2013

 24.11 2013..

EVO jos jedne od samozvanih,, svevidecih ....http://www.vidovitaljubicazec.com/e107/news.php

 

Vidovita Silvija: Poznata proročica promašila datum svoje smrti za 11 godina Video

Poznata televizijska proročica Silvija Braun preminula je u sredu u 77. godini, što je okončalo njenu karijeru punu pogrešnih predviđanja - uključujući i ono o sopstvenoj smrti. U maju 2003. Silvija je tokom gostovanja u emisiji Larija Kinga rekla da će umreti u 88. godini, što znači da je promašila za 11 godina.
"Samo je Bog u pravu sve vreme", kaže proročica koja je umrla 11 godina pre nego što je predvidela
Silvija Braun postala je poznata zahvaljujući čestom pojavljivanju u emisiji Montela Vilijamsa od 1991. do 2008. godine. Tvrdila je da može da komunicira sa mrtvima i iznosila navodne detalje o nestalim osobama.
 
Jedno od njenih najpoznatijih proročanstava izrečeno je 2004. godine, kada je rekla Lueni Miler, majci kidnapovane Amande Beri, da je njena ćerka umrla.
 
- Dušo, ona nije živa. Ona nije od devojaka koje bi samo prestale da se javljaju roditeljima - tvrdila je tada Silvija Braun.
 
Kasnije je otkriveno da je Amanda živa i da ju je Arijel Kastro držao u zatočeništvu skoro deset godina. Njena majka je umrla 2006, do kraja verujući u reči "proročice".
 

"Samo je Bog u pravu sve vreme"

 
Kada su mediji optužili Silviju Braun za prevaru, odgovorila je rečenicom: "Samo je Bog u pravu sve vreme".
 
Uprkos činjenici da je analiza njenih proročanstava pokazala da gotovo nikad nije u pravu, "vidovnjakinja" je policiji ponekad naplaćivala po 400 dolara za informacije.
 
Očuh nestalog dečaka Šona Hornbeka 2002. godine dobio je od Silvije garanciju da je 11-godišnjaka ubio tamnoputi kidnaper sa dredovima. Dečak je pronađen živ pet godina kasnije, a ispostavilo se da ga je oteo belac kratke kose.
 
Muškarac je rekao da mu je "proročica" nudila "još detaljniju analizu" ako plati 700 dolara, mada je ona porekla takve navode.
 
Kada su je pitali kako je mogla da pogreši, odgovorila je istom rečenicom kao i u slučaju Amande Beri.
 

Optuživana i za krađe

 
Pogrešna proročanstva nisu jedina mrlja u karijeri najveće lažne vidovnjakinje u Americi. Zajedno sa suprugom optuživana je više puta za prevaru i krađu.
 
Fondacija "Džejms Randi" koja se bavi sprečavanjem pseudonaučnih prevara često je kritikovala Silviju Braun. Članovi fondacije izjavili su saučešće porodici preminule, a "Hafington Post" je objavio sadržaj njihovog mejla:
 
"Niko ne slavi njenu smrt, ali skeptici kritikuju način života koji je vodila. Njena promašena proročanstva bila bi smešna da nisu povredila toliko ljudi. Tužno je što je samo smrt mogla da zaustavi Silviju Braun."


VIDEO> Silvija Braun iznela pogrešno predviđanje o smrti

No comments:

Post a Comment