img

img

Saturday, June 15, 2013

UZASI ZRAVSTVA...

 

Pacijenta sa presađenom jetrom ostavila bez lekova

Da smo znali da će pacijenta ostaviti bez lekova i da neće poštovati neophodan medicinski protokol ne bismo nikada pacijentu iz Srbije dali organ - ovako je čuveni hirurg Pjerluiđi Tonijuto iz bolnice u Udinama u Italiji ogorčeno prokomentarisao ponašanje direktorke Klinike za gastroenterologiju Kliničkog centra Srbije Mirjane Perišić.
Dr Mirjana Perišić tera samovolju na svoju ruku bez obzira na zdravlje pacijenta
Pacijent D.G. (ime poznato redakciji), kome je pre pet godina u Udinama presađena jetra i spašen život zahvaljujući humanitarnoj akciji, već 45 dana ne dobija lekove bez kojih ni jetra, ni njegov život ne mogu da traju. Uzrok je samovolja direktorke Gastroenterologije koja odbija da naruči lekove i služeći se obmanama nastoji da izgradi autoritet na novostečenoj funkciji šefa tima za transplantaciju jetre.

- Direktorka Perišić ugrožava život moga brata i ne da mu lekove, a sve je počelo kada je izabrao da njegova doktorka, kao i svih prethodnih pet godina, nastavi da bude profesorka Rada Ješić, inače neprikosnoveni stručnjak za jetru i jedina doktorka koja je pionirski to radila u Srbiji. Direktorka je uporno htela da moj brat bude njen pacijent i odlučila je da mu promeni terapiju, jer navodno loše utiče na njegove bubrege - opisuje Mirjana G. početak drame kroz koji prolazi njena porodica.

No comments:

Post a Comment