img

img

Tuesday, February 26, 2013


 Za zemlje Evropske Unije je jako vazno da medjusobno saradjuju i na taj nacin JACAJU svoju ekonomiju !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ljubica vidjenje

http://www.horoscope-kamenjeljubica.com/e107/news.php.. 26.02 2013.

Свет

Французи лењи, Американци дрски

Амерички челник корпорације увредио француске „такозване раднике” и „луде синдикате”, док га Париз оптужује да је екстремиста и незналица

Морис Тејлор
Французи одавно нису били толико погођени ватром која је на њих испаљена са друге стране Атлантика. На предлог да дође у Нормандију и отвори постројење за производњу гума, Американац Морис Тејлор, један од америчких бизнисмена, са репутацијом најтврђег преговарача, одговорио је писмом, које од јуче подиже медијску прашину не само у Француској већ на целом Старом континенту.
Тејлор, иначе председник мултинационалне корпорације „Титан”, упутио је писмо француском министру индустрије, у коме без длаке на језику образлаже своју одлуку да никако ништа не улаже у Француску.
„Француски такозвани радници раде највише три сата дневно, један сат се одмарају за ручак, и преостала три сата проводе у причи... Синдикати су вам луди”, написао је Тејлор, који је 1996. био један од неуспешних републиканских кандидата за председника САД, у писму додаје да су за тих три сата рада „француски радници преплаћени”
„’Титан’ ће зато купити индијску или кинеску фабрику гума”, наставља своју увредљиву тираду овај Американац и додаје: „Тамо ћемо раднике плаћати мање од једног евра на сат, преплавићемо француско тржиште јефтиним гумама, уништићемо ваш ’Мишлен’.”
Реакција Француза може се по јачини поредити само са оном експлозијом гнева у Америци када је Париз одбио да се придружи Бушовом нападу на Ирак. Тада су Французи од Вашингтона проглашени за издајнике и егоисте. Народ се придружио званичним ратним трубама па је свака реч која подсећа на „француске дезертере” избачена из америчког речника. Преко ноћи су пржени кромпирићи, најпопуларнија наруџбина у америчким ресторанима брзе хране, променили име у „слободарске кромпире”. До тада је помфрит носио француски предзнак (French fries).

No comments:

Post a Comment