img

img

Tuesday, February 26, 2013


DOKAZ Ljubicinog vidjenja

Ljubica prorocanstvo 2013.

2013. ce biti dobra godina
bolji zivot
pozitivna resenja.
Od marta meseca pocinje bolji period.

Oseticemo VELIKE I VEOMA DOBRE PROMENE U JUNU MESECU !!!

Ja sam APSOLUTNO SIGURNA DA CE BITI OVAKO !!!

Ljubica precognition...
2013th will be a good year.
A better life
the positive solutions.
The better period starts from March.

You will feel the big and very nice change in June!

I am absolutely sure that it will be like this!
Светhttp://www.horoscope-kamenjeljubica.com/e107/page.php?496

ИНТЕРВЈУ: ТЕОДОРОС КАРАОГЛУ, министар Македоније и Тракије Републике Грчке

Ове године крај грчке кризе

Туризам остаје окосница развоја северне Грчке
Теодорос Караоглу: Грчки бизнис се не повлачи из Србије
Северна Грчка, омиљена летња адреса путника из Србије, упутила је на 35. Међународни сајам туризма у Београду делегацију коју предводи Теодорос Караоглу, министар за Македонију и Тракију, региона на стратешком раскршћу Европе и Оријента који одскора има нове развојне планове, али и имиграционе бриге.
У којој фази економске кризе је Грчка данас?
Верујем да 2013. означава крај грчке економске кризе. Последњих година били смо суочени са изузетним економским и друштвеним изазовима у контексту кризе европских размера. Промашили су злослутници који су предсказивали да ће Грчка банкротирати и испасти из еврозоне. Грчка је огромним напорима нације, уз подршку европских партнера и кредитора, успела да заузда ескалацију кризе и да темељним реформама, како оствареним, тако и најављеним, назначи курс економског опоравка од 2014.
Како оцењујете билатералне односе Грчке и Србије?
Грчка и Србија традиционално имају одличне, сестринске односе које су доказале и у периодима изузетних изазова, попут оних крајем прошлог века. Грчки бизнис је већ годинама, посебно од почетка миленијума, један од водећих инвеститора у Србији. Упркос економској кризи у Грчкој последњих година и привредним превирањима код вас, грчки бизнис се не повлачи из Србије. Штавише, планира и нове инвестиције, рецимо у домену развоја туризма у Србији.
Како гледате на предлог о пловном повезивању луке Солун са лукама Србије, о чему се у Србији одскора поново доста говори?
Пратимо са интересовањем ново разматрање повезивања луке Солун са лукама у Србији. Верујем да је реч о импозантном предлогу који подразумева брижљиво припремање и огромне инвестиције. Лука Солун свакако има потенцијал стратешке раскрснице размене робе и услуга глобалног бизниса са балканским и европским залеђем.
Најаве нових истраживања нафте на Егеју, изградње „Трансадријатик” гасовода, експлоатација злата на Халкидикију и у западној Тракији нови су инвестициони подухвати који могу да промене економске перспективе тог региона. Да ли северна Грчка мења окоснице свог економског развоја?
Економска криза подстиче преиспитивање привредних потенцијала. Потписани споразум о изградњи „Трансадријатик” гасовода који ће гас из Азербејџана, преко Турске, северне Грчке и Албаније отпремати у Италију даје нашем региону значај новог међународног енергетског раскршћа.
Истовремено, експлоатација природних ресурса Грчке је наше право. Раније запостављен, привредни ослонац на рудним и енергетским богатствима северне Грчке, данас добија велики значај, привлачи многобројне стране инвеститоре, од којих се очекује да испоштују домаће и међународне стандарде бизниса.
Ипак, туризам, земљорадња и агроиндустрија остају окоснице економског развоја северне Грчке и јачања одличних односа са земљама у региону. Више од 80 одсто страних туриста који посећују регион од Солуна до Тасоса долази из Србије, БЈРМ, Румуније, Бугарске и одскора из Русије.
Северна Грчка је последњих година на удару великог таласа илегалних имиграната. Дуж копнене границе између Грчке и Турске на реци Еврос (Марица) недавно је изграђен 12 километара дуг бетонски зид. Како се ваш регион данас бори са овим проблемом?

No comments:

Post a Comment