img

img

Monday, May 18, 2015

Ne znam da li ćemo dati saglasnost

Ne znam da li ćemo dati saglasnost

Ambasador Nemačke Hajnc Vilhelm kaže da ne može da potvrdi da će Nemačka dati saglasnost da se u oktobru otvore pregovori Srbije i EU o poglavljima.
Izvor: Beta
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug
"Zaista nemam nikakva saznanja o tome da je Nemačka dala zeleno svetlo za otvaranje poglavlja, a nisam ni čuo da su mediji u Srbiji pisali o tome. Doduše, ceo dan sam proveo u automobilu putujući, pa mi je to možda promaklo", izjavio je Vilhelm.
On je tokom prve zvanične posete Novom Pazaru razgovarao s gradonačelnikom Mehom Mahmutovićem o ekonomskoj i politиčkoj situaciji u ovom gradu i regionu.

"Pričali smo o mogućnostima dovođenja nemačkih firmi u ovaj kraj jer ih, nažalost, nema puno, iako postoje uslovi da se taj broj poveća. Takođe, zainteresovani smo i za otvaranje departmana za nemački jezik u nekom od ovdašnjih univerziteta", dodao je Vilhelm.

Gradonačelnik Mahmutović je ambasadoru Nemačke predočio planove razvoja.

"Sa Аmbasadom Nemačke imamo dobru saradnju i mnogo korisnih stvari u ovom gradu je urađeno uz njihovu pomoć. Nadam se da ćemo u budućnosti tu saradnju unaprediti i realizovati brojne projekte", izjavio je Mahmutović.

Sem s predstavnicima lokalne vlasti, Vilhelm će se u Novom Pazaru sastati i s rukovodstvima Državnog i Internacionalnog univerziteta.


Koliko godina ceno jos cekati??/ Da li sam ja tacno videla bolji zivot u Srbiji od 2020. godine.?. Jesam.. jer u  periodu od narednihhttp://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=05&dd=18&nav_category=11&nav_id=993402 4,5 godine,, mora biti promena.
Ljubica Zec

No comments:

Post a Comment