img

img

Saturday, November 22, 2014

Столицом на судију због благе пресуде за убиство

субота, 22. нов 2014, 20:17 -> 20:37

Столицом на судију због благе пресуде за убиство

Отац двогодишње девојчице гађао судију холандског суда столицом, незадовољан претерано благом казном за возача који му је усмртио ћерку и њену баку и деку.
Судија суда у граду Рормонд изрекла је возачу казну од само 120 дана друштвено корисног рада, или 60 дана притвора уколико не заврши рад, преноси Танјуг.
Слетевши с пута, осуђени мушкарац, који је у часу несреће возио брзином од око 120 километара на сат у зони у којој је дозвољена брзина ограничена на 80 километара на час, на лицу месту је усмртио девојчицу, као и њеног деду и бабу, старе 67 и 64 године.
У образложењу пресуде, судија је навела да осуђенику следује казна каква се изриче у сличним случајевима.
Локални медији, међутим, наводе да је судија такву одлуку донела иако возач никада није изразио грижу савести и никада се није извинио.
Видео-снимак на којем се види како озлојеђени отац баца столицу и излеће из суднице објављен је на Јутјубу, након чега се на друштвеним мрежама појавило мноштво критика на рачун изречене казне.
Према наводима локалних медија, то питање је чак покренуто у холандском парламенту, а посланик Јорам ван Клаверен је, наводно, оштро осудио казну као "апсурдно ниску".

No comments:

Post a Comment