img

img

Thursday, April 11, 2013

Medvedev Dačiću: Srbija, a ne Rusija da gura kosovski proces

Politika,
Autor:
15 komentara

Srbija je privilegovan i poseban partner, a pravi prijatelji treba ne samo da razgovoraju telefonom i da se dopisuju, nego i da se sretnu, rekao je premijer Rusije Dmitrij Medvedev

Ivica Dačić, Dmitrij Medvedev, foto tanjug
MOSKVA - Rusija podržava stav Srbije po pitanju Kosova, ali smatra da je rešenje tog pitanja privilegija Srba, izjavio je u Moskvi ruski premijer Dmitrij Medvedev.

"Ne treba mi da "guramo" taj proces, već Srbija. Vi treba da budete u najvećoj mogućoj meri zainteresovani za valjano rešavanje tog pitanja", rekao je Medvedev.

Ruski premijer je dodao da polazi od toga da političke nijanse, odvojene razgovore i suštinski interes po tom pitanju treba da inicira srpska strana.

On je, za zajedničkoj konferenciji za novinare posle susreta sa srpskim premijerom Ivicom Dačićem, rekao da Rusija shvata koliko je kosovski problem važan za prijatelje Srbe, i da se to pitanje uvek pokreće u razgovorima. Prema njegovim rečima, u poslednje vreme stekao je utisak da se od "Rusije očekuje više nego od same Srbije".

"To nije ispravno. Vi treba da odlučite kakav stav da zauzmete", istakao je Medvedev.

Prema njegovim rečima, tu temu treba pokretati i pred UN i u pregovorima sa EU. Medvedev je podvukao da će Rusija podržati Srbiju po tom pitanju.

"Uvek ćemo podržavati stav koju bude formulisali srpski rukovodioci", poručio je Medvedev.

Premijer Srbije je rekao da Srbija ima nameru da nastavi dijalog o kosovskom pitanju i da dođe do održivog rešenja.http://www.kurir-info.rs/medvedev-i-dacic-tradicionalno-prijateljstvo-srbije-i-rusije-clanak-736027

No comments:

Post a Comment